Žáci se předvedli v Praze a v Hlučíně v dobrém světle

F r ý d e k-M í s t e k - Třetí únorový týden byl především ve znamení pražského herního soustředění starších žáků v Praze, během nějž odehráli zápasy se Spartou Praha a Kladnem. Dařilo se mladším žákům, kteří se dobrými výkony prezentovali proti Hlučínu.

Povedená pražská mise

O zápase U15 a U14 se Spartou jsme již informovali. Valcíři podali navzdory prohrám proti velkému favoritovi velmi dobré výkony, které následně potvrdili proti Kladnu. Zde jsme naopak byli favority my. Kladno do utkání s U15, které se hrálo na hřišti s umělou trávou Aritmy Praha, vlétlo a našim barvám chvíli trvalo, než se dostaly po těžkém předchozím zápase se Spartou do tempa. Středočeši svoji úvodní převahu nevyužili a poté jsme již kralovali my. U14 byla v duelu proti Kladnu ještě dominantnější, když soupeři vstřelila 10 branek. Pozdější vysoké výhře nasvědčoval už první poločas, který skončil 6:0 v náš prospěch. Pražské soustředění tak skončilo s velkou spokojeností a frýdecko-místecká výprava si po zápase stihla prohlédnout Karlův most. "Výšlap" po Petřínských schodech na Strahov, kde byli Valcíři ubytovaní, by se pak dal brát jako takový menší kondiční trénink s parádním výhledem na Prahu.

Heroické výkony starších žáků proti Spartě
PŘÍPRAVA U15: SK Kladno - MFK FM 1:5 (0:4)
PŘÍPRAVA U14: SK Kladno - MFK FM 1:10 (0:6)


Mladší žáci vstřelili Hlučínu dvakrát deset branek

Mimo Stovky vyrazili i mladší žáci, nebylo to však tak daleko. V Hlučíně se pak prezentovali velmi dobrými výkony. U13 přehrála soupeře na velkém hřišti v poměru 10:4, když se čtyřmi góly zaskvěl František Végh, ocenění ale samozřejmě zaslouží celý tým.

I U12 se utkání v Hlučíně povedlo. Hráči si vyzkoušeli větší hřiště, když hráli v počtu 8+1 od velkého vápna po velké vápno. A Valcíři soupeře nešetřili, také mu vstřelili deset branek. „Kluci odehráli velmi dobré utkání, během kterého foukal silný vítr, ale jsme opravdu rádi, jakým způsobem jsme ho zvládli. Určitě se máme od čeho odrazit do další fotbalové práce,“ hodnotil utkání trenér Robert Schedling.

PŘÍPRAVA U13: FC Hlučín - MFK FM 4:10 (1:4)
PŘÍPRAVA U12: FC Hlučín - MFK FM 2:10 (1:2,0:5,1:3)


Future týmy poměřily síly s Olšany

Do přípravných bojů zasáhly o víkendu i naše Future týmy. U15 musela skousnout v domácím prostředí proti Olšanům porážku 1:4. „Výše prohry je vzhledem k průběhu zápasu trochu krutá. Přes porážku jsme však byli spokojeni a příjemně překvapeni výkony kluků z U14, a hlavně z U13, naopak od hráčů z kádru U15 jsme čekali daleko víc,“ komentoval utkání trenér Kamil Raška. Mladší žáci remizovali se stejným soupeřem 2:2.

PŘÍPRAVA FUTURE U15: MFK FM - Olšany 1:4 (0:0)
PŘÍPRAVA FUTURE U13: MFK FM - Olšany 2:2 (1:1)