Miniderby s béčkem Baníku

Ve 26. kole MSFL nás čeká miniderby s rezervou Baníku Ostrava. Podzimní vzájemný zápas skončil ve prospěch svěřenců Milana Chalupy a to poměrem 3:1. Baník půjde do tohoto utkání ze třetí pozice, zatímco Válcovny z desáté. Úvodní výkop zápasu je v sobotu 29. dubna od 16:00 na Stovkách.

Videopozvánka frýdeckomísteckých hráčů zde.


Robert Pištěk k sobotnímu utkání s rezervou Baníku Ostrava: Čeká nás, řekl bych, takové miniderby. Po podzimu jim máme co vracet a to nejen výsledkově. Naše předvedená hra v Ostravě byla zbytečně bázlivá. K utkání na domácí půdě budeme chtít vkročit daleko aktivněji a budeme týmem, který si půjde od první chvíle za vítězstvím, což je nejdůležitější. Budu rád, když se bude hrát dobrý fotbal s vítězným koncem a především, když nás přijdou podpořit fanoušci.

Asistent trenéra béčka Baníku Ivo Staš: „Lipina má určitě přes deset hráčů, kteří Baníkem prošli. Kluci se tedy mezi sebou znají, asi se navzájem moc nemůžeme překvapit, ale budeme chtít uspět a získat tři body. Víme, že nás čeká těžký zápas.(zdroj: fcb.cz)


I přes lepší vstup Lipiny bral body Baník

V neděli 2. října dopoledne se Válcovny utkaly na Bazalech s béčkem Baníku Ostrava. Do zápasu Frýdeckomístečtí vstoupili solidně a v 18. minutě šli do vedení po proměněné penaltě Kovaříka. Těsně před přestávkou se ale o srovnání postaral Říha. Ve druhé půli už skórovali pouze domácí, konkrétně Fulnek a následně si vstřelil vlastní branku Massaniec. Lipina tak prohrála 1:3 a odjela zpět bez bodů. Report utkání zde.

zdroj: FB FC Baník Ostrava

Milan Chalupa (FC Baník Ostrava B): „Na body jsme se dnes nadřeli. Zápas jsme si však těžký udělali především sami. Měli jsme dost šancí na to, abychom zápas rozhodli dříve. Soupeř se dostal po vlastně jediné vážnější situaci a odpískané penaltě do vedení, pak se zakopal na vlastní polovině a bránil. My jsme se dostávali do zajímavých šancí především z křídelních prostorů, ale naše produktivita byla bídná. Nakonec se nám ještě do poločasu podařilo srovnat skóre a v druhé půli jsme obrat dokonali. Vítězství je naprosto zasloužené."

zdroj: FB FC Baník Ostrava

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Stála před námi těžká zkouška B-týmu Baníku Ostrava doplněný o hráče z áčka. Ve výsledku musím říct, že tento soupeř byl dnes jednoznačně nad naše síly. Měli jsme velice slibnou dvacetiminutovku, ve které se nám podařilo skórovat po proměněné penaltě Kovaříkem. Soupeř byl aktivní především po naší levé straně, kde chodilo velké množství centrů do naší šestnáctky, které jsme ovšem byli schopni uhrát. Bohužel minutu před poločasem přišel rychle rozehraný roh a bylo srovnáno. Tohle beru jako zlomový okamžik celého utkání. Druhou půli jsme opět rozjeli velmi slušně, ale postupem času se znovu projevila kvalita soupeře. Ten nakonec rozhodl po dvou akcích po straně hřiště. Odjíždíme tak bez bodů."

FC Baník Ostrava B - FK Frýdek-Místek 3:1 (1:1)

Branky: 44. Říha, 67. Fulnek, 76. Massaniec (vla.) – 18. Kovařík (pk)

Sestava FCB: Hrubý – Juroška, Jaroň P. (73. Zálešák), Holaň, Drozd (83. Jaroň M.), Fulnek, Říha (C), Smékal (83. Emmanuel), Pojezný, Buchta (73. Sotorník), Barkov (46. Charles)

Sestava FM: Gergela – Nevřela (46. Zupko), Blejchař, Massaniec, Velner (C), Konečný, Martiník (68. Kostka), Vlachovský, Kovařík (86. Kirschner), Hykel, Rubý (86. Dadak)

Béčko deklasovalo Hranice

Juniorka Baníku v neděli na Bazalech po jednoznačném průběhu deklasovala Hranice 5:0. Vedoucímu tandemu Kroměříž - Hlučín se přiblížila na sedm bodů s tím, že má odložený zápas na vrchovině k dobru. I s věkově nízkým průměrem neměla rezerva se svým soupeřem žádný problém. Od začátku diktovala tempo hry, a když ve 28. minutě Holaň hlavou usměrnil do branky Drozdův centr z trestného kopu, spadlo z baníkovců břímě nervozity.

zdroj: fcb.cz

Nápadité hře domácích nováček nedokázal čelit. V 33. minutě dostal Smékal míč do běhu mezi hranické běhy, nejprve uplatnil svou rychlost a setřásl strážce, a následně po zemi překonal Tomečku podruhé. Těsně před poločasem pak Baník i ve třech proti čtyřem znovu z brejku rozebral hostující obranu, a souhru dvojčat z podobného místa jako Smékal zakončil třetí trefou Marek Jaroň.

zdroj: fcb.cz

V závěrečné dvacetiminutovce domácí přizdobili výhru dalšími dvěma góly. Do odraženého balonu se nejprve uvnitř šestnáctky přesně opřel Halda a o tři minuty později z velkého vápna napřáhl Drozd a jeho střela popáté rozvlnila síť. Baník hladce pokořil Hranice 5:0. (zdroj: fcb.cz)

Milan Chalupa (FC Baník Ostrava B): „Šli jsme do zápasu s tím, že na jednu stranu respekt soupeři, který má nějaké výsledky venku, něco uhrál. Na druhou stranu jsme byli odhodláni získat tři body za každou cenu. Co se týče samotného výsledku, ten je samozřejmě potěšující. Ve hře byly rezervy, ale na druhou stranu, měli jsme v utkání čtyři dorostence, takže jsem docela spokojený."

FC Baník Ostrava B - SK Hranice 5:0 (3:0)

Branky: 28. Holaň, 33. Smékal, 45. M. Jaroň, 73. Halda, 76. Drozd

Sestava FCB: Hrubý - Krupička (46. Měkota), Temel, Stoklásek - P. Jaroň (46. Látal), Drozd, Holaň (67. Elekana), Říha, M. Jaroň (67. Halda) - Provazník, Smékal (46. Chukwudi)

Z Blanska se třemi body

Ve 25. kole MSFL zavítal Frýdek-Místek na půdu Blanska, které na domácím trávníku zvítězilo pět zápasů v řadě. Jedinou branku utkání vstřelil ve 23. minutě Patrik Rubý. Válcovny tak navázaly na poslední zápas s Uherským Brodem a získaly další tři body po výhře 1:0. Report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Výhra v Blansku potvrzení domácích bodů. Prvně bych chtěl celý tým pochválit za to, jak se k tomu postavil. Kluci nechali na hřišti naprosto vše. První poločas byl pro diváka fantastický. Šance na obě strany a krásný gól Rubého. Myslím si, že jsme v prvním poločase byli lepším týmem a hlavně po stranách se rodily zajímavé akce. Druhý poločas soupeř vystřídal, změnil rozestavení a šlo vidět, že jsme s tím měli dobrých dvacet minut problémy. Blansko nás přehrávalo a sázelo balóny ze stran do pokutového území. Musím pochválit celou obranu včetně gólmana, kteří situace zvládli. Posléze se hra srovnala, vytvořili jsme si i dobré příležitosti, gól už ale nepadl. Vezeme důležité vítězství.“

FK Blansko - FK Frýdek-Místek 0:1 (0:1)

Branky: 23. Rubý

Sestava FM: Gergela - Velner (K), Coufal (40. Blejchař), Massaniec, Nevřela - Obuch, Hykel, - Janjuš (87. Konečný), Rubý, Barkov (75. Martiník) - Střelec