Lipinu čeká těžký duel v Rosicích

Tři kola před koncem zavítá Frýdek-Místek do Rosic. Ty jsou ve druhé části sezóny ve skvělé formě. Poslední vzájemný zápas na Stovkách skončil výhrou Slovanu 4:0. Válcovny, Kroměříž a právě Rosice jsou jediné týmy, které v posledních pěti utkáních neprohrály. Naposled ovšem Frýdeckomístečtí pouze remízovali s posledními Vítkovicemi. Úvodní výkop je v sobotu 3. června od 16:30 hodin.

Trenér Robert Pištěk: Co trénuji ve Frýdku-Místku, ještě jsme tohoto soupeře neporazili. Chceme to změnit. V minulém venkovním utkání jsme dobře začali, ale zápas jsme nedotáhli. Jde o velmi silného soupeře s klidem na míči a velice dobrou přechodovou fází.


Na Stovkách dominantní výhra soupeře

Ve 14. kole MSFL chtěla Lipina pokračovat tříbodovým ziskem ze zápasu na půdě Vítkovic. Do utkání se Slovanem ovšem nevstoupila dobře a ve 28. minutě poslal hosty do vedení Fila. Ani ve druhé části utkání toho ze strany Frýdku-Místku nebylo příliš k vidění. Po gólech Dobrovodského, Nováka a Kulíka tak Rosice zaslouženě zvítězily vysoce 4:0. Report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Rosice dnes byly nad naše síly. Měly velkou kvalitu a sílu na míči. Delší dobu spolu hrají zkušení hráči a šlo to vidět. Neztráceli míče na rozdíl od nás, kteří jsme naprosto nesmyslně přicházeli o balóny, ať to bylo na polovině hřiště nebo před šestnáctkou soupeře. Neměli jsme klid na míči a nabízeli jsme Rosicím přechody směrem dopředu, kterých využili. Do druhé půle jsme šli s tím, že tento výsledek chceme zvrátit, ale následně přijde situace, kterou máme vyřešit na pravé straně 3 na 2, ovšem tu úplně nesmyslně zkazíme a dostaneme druhý gól. Kvalitní Rosice nás následně nepustily k nějakému dramatickému zvratu, i když jsme drželi míč více u nohou, vypracovali jsme si minimálně dvě šance, ale ty jsme bohužel neproměnili. Na konci utkání jsme dostali zbytečné dvě branky, kdy už jsme měli obranu otevřenou a Slovan toho dokázal využít. Prohra 0:4 je zcela neomluvitelná. Řada hráčů a především těch zkušených by si měla sáhnout do svědomí, protože jejich výkony jsou velmi podprůměrné a bohužel na tom aktuálně nemůžeme stavět.“

FK Frýdek-Místek - FC Slovan Rosice 0:4 (0:1)

Branky: 28. Fila, 48. Dobrovodský, 84. Novák, 89. Kulík

Sestava FM: Gergela – Blejchař, Massaniec, Velner (K), Konečný, Zupko (61. Kohut), Vlachovský, Martiník (65. Kostka), Kovařík, Hykel (79. Dadak), Rubý

Sestava ROS: Drobek – Zezula, Kulík, Praks (81. Krejčí), Novák, Buchta, Koláčný (81. Kozel), Fila (67. Kršák), Přerovský (86. Drbal), Dobrovodský (67. Kotásek), Černý (K)

Matula rozhodl o výhře v Hranicích

Rosice na jaře disponují fantastickou formou, která je vynesla až na 5. místě soutěže. V posledních zápasech ale mnoho branek napadalo. Po bezbrankové remíze v Hlučíně přišla domácí výhra nad Vrchovinou poměrem 1:0, kdy se trefil z penalty Přerovský. Posléze rozhodl o stejném vítězství v Blansku Koláčný a naposled zvítězil Slovan v Hranicích rovněž 1:0. Ve 13. minutě vstřelil svůj premiérovou branku Matula a to z pokutového kopu.

zdroj: brnensky.denik.cz.

SK Hranice - FC Slovan Rosice 0:1 (0:1)

Branky: 13. Matula (pk)

Sestava ROS: Drobek – Kršák, Zezula, Buchta, Praks – Selinger (K), Novák – Dobrovodský (90. Mutina), Koláčný (70. Kulík), Sedláček (70. Přerovský) – Matula (80. Fila)

Bezbranková remíza s posledním

V sobotní odpoledne 27. května se Válcovny utkaly s posledním týmem tabulky Vítkovicemi. Ty už mají jistý sestup zpět do divize. Utkání ovšem nabídlo velkou škálu šancí ze strany soupeře. Michael Gergela předvedl znovu skvělý výkon v bráně a několika zákroky zachránil alespoň bezbrankovou remízu. Report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Získaný bod. Propadali jsme úplně ve všem. Byli jsme horším týmem. Individuální výkony každého hráče, kromě Gergely, byly velice špatné.“

FK Frýdek-Místek - MFK Vítkovice 0:0

Sestava FM: Gergela – Velner (K), Blejchař, Massaniec, Nevřela (83. Kostka) – Hykel (72. Zupko), Obuch – Janjuš, Martiník (72. Konečný), Barkov (57. Kohut) – Rubý

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B