Žižka: Doma to jde, ale přijedeme ven...

D o l n í B e n e š o v - Velké zklamání bylo vidět na trenéru Valcířů Janu Žižkovi po konci utkání v Dolním Benešově. Jeho svěřenci prohráli v posledním podzimním utkání 0:2 a bohužel potvrdili, že se jim na hřištích soupeřů v první části MSFL vůbec nedařilo. Mladého kouče štval především způsob, jakým Lipina k prohře dokráčela.

Doma jeden z nejlepších týmů MSFL, venku naopak...
Nevím, co k tomu říct. Dnes jsme to dvojitě podtrhli. S takovým výkonem se venku ani vyhrát nedá.

Dalo by se říct, že nás porazily tři minuty, ve kterých soupeř dvakrát skóroval?
Ani bych neřekl, udělali jsme sice dvě chyby, ale pokud se o výsledek nechcete více porvat...Těžko se mi to hodnotí, doma to jde, přijedeme ven...

Přitom začátek vypadal nadějně, začali jsme aktivně...
Fotbal se hraje na góly, po dvou našich chybách jsme dvakrát inkasovali, naopak žádnou brankou nevstřelili. V podstatě jsme bránu ani neohrozili, takže jsme ani nemohli pomýšlet na nějaký dobrý výsledek.

Chyběla ve druhé půli větší vůle vyrovnat?
Bylo to málo. Dáme tam dalšího útočníka, hrajeme i na tři, a v podstatě se nedostaneme do velkého vápna. Kopeme standardku ze šestnáctky, kopneme ji tak, jak ji kopneme. Jediné co můžu, je omluvit se fanouškům za předvedený výkon.

Zmínil jste přímé kopy, jsou hráči určeni nebo to spíše necháváte na jejich domluvě?
Jsou i určení, ale víceméně to nechávám na klucích, kteří jsou na hřišti, jak se kdo cítí. Nemá tam cenu posílat hráče, který se necítí a jde tam z donucení. Poslední zápas jsem si představoval úplně jinak.

Jde vidět, že jste hodně zklamaný...
Hodně. Když to řeknu upřímně, ani se mi nechce domů.

Zápas v Dolním Benešovem uzavřel podzim. Dvaadvacet bodů, hodně, málo?
Když to budu nyní hodnotit, tak málo. Devět bodů jsme s určitými soupeři ztratili. Mohli jsme být úplně někde jinde. Ale na kdyby se nehraje...Opravdu jsem zklamaný a omlouvám se fanouškům.


REPORT: DOLNÍ BENEŠOV - MFK F-M 2:0