Soustředíme se na svůj výkon, Pištěk

Ve 25. kole MSFL se Frýdek-Místek vydá do jihomoravského kraje, kde se střetne s Blanskem. To na domácí půdě v jarní části zatím neobdrželo ani jednu branku a v tabulce se nachází o tři body před Lipinou na deváté pozici. Úvodní výkop utkání je v sobotu 22. dubna od 16:00 hodin.

Robert Pištěk k sobotnímu utkání s Blanskem: Čeká nás Blansko, které na jaře ještě doma nezaváhalo. Nečeká nás vůbec nic lehkého, ale my teď na soupeře moc nehledíme, soustředíme se na svůj výkon, chceme navázat na domácí zápas a bodovat.


O výhře rozhodl Velner

V 8. kole Moravskoslezské fotbalové ligy se Válcovny utkaly na Stovkách s šestnáctým Blanskem. O jedinou branku utkání se postaral ve 28. minutě kapitán Michal Velner. Zápas příliš šancí nepřinesl. Jednu velkou příležitost měl v 56. minutě Martiník, ale jeho zakončení při přečíslení skončilo na zákroku gólmana. Frýdek-Místek tak zvítězil 1:0. Report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Tři body jsme nutně potřebovali. Nemůžu říct, že náš výkon byl dnes výborný, protože diváci i hráči vědí, že tomu tak nebylo. Jsem ovšem rád, že jsme hráli vzadu s nulou. Pokud tedy shrnu dnešní zápas, cíl byl splněn."

FK Frýdek-Místek - FK Blansko 1:0 (1:0)

Branky: 28. Velner

Sestava FM: Gergela – Burgo, Blejchař, Massaniec, Nevřela – Velner (K), Rubý, Martiník (69. Vlachovský) – Hykel (53. Kostka), Kovařík, Konečný (88. Kirschner)

Sestava BLA: Nešetřil – Chyla, Feik, Zúbek, Holman, Kamenský (85. Psota), Černý, Dano (77. Kapur), Rajčinec, Crhan (46. Tulajdan), Smrčka (K)

Na Údolní pět výher v řadě

Jak již avizoval kouč frýdeckomísteckého týmu, Blansku se v posledních zápasech na domácím hřišti nesmírně daří. Od listopadu minulého roku obdrželo jedinou branku a vyhrálo všech pět zápasů. Celková forma rovněž není špatná. Na jaře totiž zvítězilo hned čtyřikrát. Připsalo si dvě prohry s prvním Hlučínem a druhou Kroměříží. Naposled mělo Blansko zavítat do Hranic, ovšem utkání se z důvodu nepříznivého počasí a stavu hrací plochy odložilo. V posledním zápase tak Blansko přivítalo na domácí půdě Vrchovinu.

Může jít o obrázek 6 lidem a people playing soccer

zdroj: fkblansko.cz

Ve 23. kole MSFL narazilo Blansko na domácí půdě na celek SFK Vrchovina z Nového Města na Moravě. První půle nabídla fotbal, který musel diváky bavit. Po většinou drželi míč na svých kopačkách domácí, kteří několikrát zahrozili. Nejblíže brance měl Williams, který trefil břevno. Vrchovina také ojediněle zahrozila, Nešetřil ale neměl moc práce. Blansko bylo nakonec odměněno těsně před koncem poločasu, kdy se prosadil Kapur. Ve druhé půli to nebyla taková podívaná a hra se často kouskovala. Vrchovina se snažila, nic kloudného ale nevymyslela. Naopak se často uchylovala k tvrdé hře a rozhodčí měl plné ruce práce. Domácí fotbalisté si tak připsali výhru 1:0. (zdroj: fkblansko.cz)

Jiří Vorlický (FK Blansko): „Utkání bylo nesmírně těžké. Soupeř byl velmi kvalitní v přechodu do útoku. My jsme sice měli zvládnutý začátek a naštěstí jsme do poločasu vstřelili branku, ale ve druhém poločase jsme měli více kontrolovat hru, což se nám nedařilo. Hru jsme dostali pod kontrolu až v posledních patnácti minutách. Kluci si tak s nesmírně těžkým soupeřem poradili."

FK Blansko - SFK Vrchovina 1:0 (1:0)

Branky: 44. Kapur

Sestava BLA: Nešetřil – Chyla, Porč, Smrčka (C) – Holman, Spáčil – Dani Lual (66. Feik), Jaroš (66. Tulajdan), Šedivý (73. Pecuch), Williams (66. Černý) – Kapur (90+2 Rajčinec)

Čtyři branky Uherskému brodu

Ve 24. kole MSFL se Válcovny utkaly doma s Uherským Brodem. Do začátku zápasu vstoupili domácí velmi aktivně a ve 25. minutě otevřel brankový účet Střelec. O pět minut později zvýšil náskok Obuch. Těsně před poločasovou přestávkou snížil Lorenc. Úvod druhé půle patřil hostům, ale následně se Frýdek-Místek dostal zpět do utkání, kdy v 77. minutě přidal třetí branku Rubý a v závěru potvrdil tři body Barkov. Lipina porazila Uherský Brod 4:1. Report utkání zde.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Zlomový zápas s Uherským Brodem jsme zvládli. Opět to byly dva rozdílné poločasy. První půle byla kromě posledních pěti minut přesně to, co od kluků očekáváme. Eliminovali jsme ztráty, byli jsme silní na míči, dokázali jsme kombinovat, útočit z obou stran. Dostávali jsme balón do šestnáctky, čímž jsme si vypracovali řadu šancí a vstřelili dvě branky. Po rohu Rubého se konečně trefil Střelec, za což jsem strašně rád, protože jeho sebevědomí půjde nahoru. Druhý gól opět ze standardní situace, kdy volný kop Obucha zapadl k zadní tyči. Posledních pět minut jsme ale vypli a po teči z přímého kopu jsme obdrželi branku v poslední minutě.

S mužstvem tato branka, chtě nebo nechtě, zatřásla. Do druhé půle jsme šli s obavou o výsledek, protože jsme prohráli tři zápasy a ten čtvrtý chtěli za každou cenu zvládnout. Dvacet minut jsme se trápili a Brod byl lepší. Tak jak si v první části nevytvořil nic, tak ve druhé měl několik závarů v naší šestnáctce. Tyto nepříjemné chvíle jsme přežili a poslední dvacetiminutovku jsme byli na hřišti pouze my. Třetí gól přidal Rubý z další standardky. Vstřelili jsme tři branky po standardních situacích, což mě těší. Poslední gól byla velmi pěkná akce mezi Obuchem a Barkovem zakončená na zadní tyči. Takže zvládnutý zápas. Padalo nám to, což je pro naše sebevědomí důležité a nyní už jsme hlavou směrem na Blansko, kde hrajeme příští zápas.“

FK Frýdek-Místek - ČSK Uherský Brod 4:1 (2:1)

Branky: 25. Střelec, 30. Obuch, 77. Rubý, 90. Barkov - 45. Lorenc

Sestava FM: Gergela – Velner (K), Coufal, Massaniec, Nevřela – Obuch, Hykel (90+1. Zupko) – Janjuš (88. Konečný), Rubý (90+1. Martiník), Barkov – Střelec (83. Kohut)