Žižka: Trápíme se v koncovce

F r ý d e k-M í s t e k - S novou situací se musí v této sezóně vypořádat svěřenci trenéra Jana Žižky. Domácí zápas s Otrokovicemi byl totiž druhou prohrou v řadě, což se v sezóně stalo Valcířům poprvé. „Sráží nás hloupé góly, ale po našich individuálních chybách, které soupeř potrestá. My si vypracujeme pět, šest gólovek a branku nedáme,“ říká náš lodivod.

Jak byste zhodnotil utkání z pohledu obou poločasů?
Utkání jsme nezačali zle, i když na nás byla vidět patřičná nervozita, abychom utkání zvládli a odčinili jsme předchozí zápas v Petřkovicích. Soupeře jsme nechali dostat do vedení nesmyslnou penaltou a zase jsme byli v roli, kdy musíme utkání dohánět, což se nám povedlo a Danem jsme vyrovnali. Měli jsme i další šance na otočení, ale ty jsme bohužel neproměnili. Ve druhé půli nám srazil vaz gól ve 25. vteřině po naší rozehrávce. Opět jsme měli šance, udělat něco s nepříznivým výsledkem se nám už však nepovedlo. Druhý poločas už byla z naší strany spíš taková křeč.

I přes prohru jsme si vypracovali dost šancí, dvě nastřelená břevna, sráží nás však "hloupé" góly. Těžko se pak dohání nepříznivý výsledek. Co k tomu říci?
Sráží nás hloupé góly, to je pravda, ale po našich individuálních chybách. Soupeř nás potrestá, my si vypracujeme pět, šest gólovek a branku nedáme. To, že jsme prohrávali 0:1, 1:2, pořád to byl hratelný výsledek. Šance jsme měli, abychom zápas otočili, bohužel se to nepovedlo, což nás mrzí. V jiných utkáních jsme měli šance dvě, dali dvě branky a zápas vyhráli, teď se v koncovce trápíme.

Který okamžik utkání považujete za klíčový?
Za klíčový okamžik v utkání považuji ten, že jsme neproměnili své šance.

Poprvé v sezóně jsme dvakrát v řadě nebodovali. Jak moc to může ovlivnit závěr podzimu především v hlavách mladších hráčů?
Neřekl bych, že by to něco ovlivnilo, chceme v každém utkání uspět. To, že dvakrát prohrajeme, nebudeme věšet hlavu. Mrzí nás to všechny, ale teď je třeba se připravit do Vyškova a tam si odvézt nějaký bodík.


REPORT: MFK F-M - OTRKOVICE 1:3
STRNAD: ZASE JSME SI UTKÁNÍ PROHRÁLI SAMI